Skip to content

nieuws

De mbo-opleidingenmarkt in de Hooglandse kerk Leiden

Wat het is?  

De Mbo-opleidingenmarkt wordt georganiseerd door de samenwerkende scholen in Ons Platform (https://onsplatform.nl/wie-zijn-wij/de-leden/) De leden bevinden zich in de regio Holland Rijnland. De mbo-instellingen; ROC Mondriaan, Yuverta, de Leidse Instrumentenmakers School (De LiS), Hout- en Meubileringscollege (HMC), Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR), ROC Nova College, STC mbo college en mboRijnland zorgen er met elkaar voor dat vmbo-leerlingen met hun ouders goed geïnformeerd worden over de mogelijke mbo-opleidingen. Ook is Defensie nu al voor het vierde jaar van de partij. Op 6 en 7 oktober 2021 vond de inmiddels al elfde editie plaats. Op de vmbo-scholen worden leerlingen én ouders voorbereid op de mbo-opleidingenmarkt. De ouderbetrokkenheid is bijgevolg hoog!

De Mbo-opleidingenmarkt is altijd een echte opleidingenmarkt geweest, maar sinds 2018 is het roer omgegooid. Het onderwijs is zich er steeds meer van bewust dat goed zicht op de arbeidsmarkt in het keuzeproces van de leerling niet mag ontbreken. Dus niet meer alleen de informatie over mbo-opleidingen, maar ook zicht op de veranderende arbeidsmarkt en het loopbaanperspectief i.r.t. opleidingskeuze.

Direct na de ingang staat dan ook een stand waar het verhaal van de arbeidsmarkt wordt uitgedragen i.r.t. opleidingskeuze. Het verhaal vanuit de arbeidsmarkt wordt doorgetrokken in de ruimtes van de domeinen die er zijn in het mbo. In alle ruimtes van de domeinen worden door bedrijven/instellingen/brancheorganisaties/mbo-scholen realistische doorkijkjes op de arbeidsmarkt neergezet met in alle domeinen veel aandacht voor innovatie, technologie en ICT-toepassingen.

 

Misschien ook interessant...

Back To Top