Skip to content

nieuws

Bijeenkomst Sterk Techniekonderwijs met partners van de regio Leiden, Duin en Bollenstreek

Op dinsdag 12 maart 2019 is op het Teylingen College KTS Voorhout een bijeenkomst geweest met de partners van de regio Leiden, Duin en Bollenstreek in het kader van Sterk Techniekonderwijs.

Ton de Groot (Voorzitter stuurgroep Sterk Techniekonderwijs regio Leiden, Duin en Bollenstreek) nam de regio mee in de stand van zaken, wie de partners zijn en op welke wijze inhoud gegeven kan worden aan cofinanciering door bedrijven. De regio omvat op dit moment 136 partners. U moet hierbij denken aan: Scholen, bedrijven, opleidingsbedrijven en overheid.

   

Ton de Groot (Voorzitter stuurgroep Sterk Techniekonderwijs regio Leiden, Duin en Bollenstreek en aandachtige partners van de regio Leiden, Duin en Bollenstreek)

Op dit moment hebben 60 bedrijven cofinanciering toegezegd voor o.a. materiaal, machines, het bieden van gastlessen, professionaliseren van docenten en stagebegeleiding).

Na de opening en de stand van zaken werd in een officieel moment door de verschillende partners namens gemeente(n), onderwijsinstellingen en bedrijven op symbolische wijze de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Achtereenvolgens: Arno van Kempen (Wethouder onderwijs gemeente Teylingen), Marc Janssen (Bestuurder/ directeur Northgo College Noordwijk) en Koos van Beek (Hoofd uitvoering Schulte & Lestraden)

In een korte tijd is veel werk verzet om te komen tot de eerste concepten van de regiovisie, het activiteitenplan en de begroting. Adri Pijnenburg (projectleider van deze regio) ging in op de regiovisie, de projectorganisatie, het activiteitenplan en de programmalijnen die zijn samengesteld uit de regiovisie en daarmee samenhangende activiteiten. In groepen werd door de partners al nagedacht over de programmalijnen. Het enthousiasme en de ideeën die zijn aangedragen laten zien dat de partners echt betrokken en aangehaakt zijn.

Uiterlijk 31 maart 2019 moet het plan voor de subsidieaanvraag €100 miljoen voor Sterk Techniekonderwijs zijn aangeleverd om in aanmerking te kunnen komen voor subsidie voor onze regio. Het is dus nog even hard werken voor alle partijen om dat voor elkaar te krijgen.

Misschien ook interessant...

Back To Top