Skip to content

nieuws

Uitbreiding Ons Platform

Goed nieuws! Twee scholen hebben zich onlangs ook aangesloten bij Ons Platform. Het betreft scholen in Alphen aan de Rijn en daarmee wordt de meest zuidelijke punt van Ons Platform versterkt. Het betreft de volgende scholen:

Ashram College Alphen aan de Rijn

Op het Ashram College in Alphen aan den Rijn volgen leerlingen een opleiding mavo, havo of vwo (atheneum of gymnasium). Het is een levendige school waar leerlingen veel kunnen ondernemen. Op het Ashram College worden leerlingen begeleid bij gepersonaliseerd leren. Leerkrachten en leerlingen leren van en met elkaar en zijn samen verantwoordelijk voor het leerproces. Leerlingen bepalen deels hoe zij willen leren en hoe zij dit gaan aanpakken. De leerkracht als begeleider schetst kaders en bewaakt deze. Reflecteren op eigen handelen en van hieruit nieuwe doelstellingen formuleren. Leerlingen leren kritisch te kijken naar gemaakte keuzes en het effect daarvan. Zo worden leerlingen met persoonlijk en creatief onderwijs gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Er is veel aandacht voor kunst & cultuur en sport. Leerlingen krijgen les vanuit één schoolgebouw, zodat ze in een vertrouwde omgeving met leerlingen van alle niveaus naar het examenjaar toegroeien.

Onderwijsaanbod: mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium)

Meer informatie is te vinden op de website van de school (klik op logo):

Wellantcollege vmbo Alphen aan de Rijn

Wellant Chr. vmbo Alphen aan den Rijn is een kleine school met ongeveer 400 leerlingen waarbij bijna iedereen elkaar kent. De kleine school zorgt ervoor dat leerlingen zich snel thuis voelen.

Wellant chr. vmbo Alphen aan den Rijn is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Samen op zoek naar het beste resultaat. Daarom kunnen leerlingen in de onderbouw in carrouselvorm (elke week een dagdeel) kennis maken met verschillende praktijkvakken. Tijdens deze lessen word van alles geleerd over de vakken bloem, groen, dier, koken en duurzaamheid. Zo komen leerlingen er achter waar hun talenten en interesses liggen!

Bij het keurmerk voor duurzame scholen heeft het Wellantcollege vmbo Alphen aan de Rijn inmiddels de bronzen medaille gehaald.

Onderwijsaanbod: Gemengde leerweg (GL), met extra theorievak ook Theoretische leerweg (TL) mogelijk, Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en Basisberoepsgerichte leerweg (BB).

Meer informatie is te vinden op de website van de school (klik op logo):

Misschien ook interessant...

Back To Top