Skip to content

nieuws

TL-specifiek bij het MLO in Leiden

Voor onze bijeenkomst van het netwerk Vmbo-TL-MBO waren wij vandaag te gast bij het MLO van het MBORijnland in Leiden.

Het MLO heeft een unieke samenwerking met de Hogeschool Leiden op het gebied van het verzorgen van goed laboratoriumonderwijs.

Dennis Hoogervorst heeft ons meegenomen via een presentatie in de samenwerking tussen het MBORijnland en de Hogeschool Leiden waarbij er samenwerking is op alle terreinen, van stages tot opleidingen. De samenwerking van het MLO m

et de Hogeschool is zeer hecht en de beide instellingen versterken elkaar zeer. Het aantal studenten neemt helaas af voor het laboratoriumonderwijs.

De  meeste leerlingen komen vanuit de TL/mavo maar ook veel vanuit de Havo. Analisten en laboranten worden opgeleid bij het MLO.  Studenten werken ook veel in de praktijk. In jaar 3 en 4 zitten de stages. Het uiteindelijke werkveld is heel erg breed. Van de zorg tot de voedingsindustrie.

Sandra Migchielsen gaf uitleg over de CIV Bio Sciences voor het MBO om het werkveld en het onderwijs te koppelen om het onderwijs aan te laten sluiten op het werkveld, maar ook andersom.  Via 4 programmalijnen werkt men aan een optimale samenwerking.  Het is van belang dat het aantal studenten groeit, het is echt nodig voor de sector.  Het is van belang dat de naamsbekendheid omhoog gaat.

Tijdens onze bijeenkomst hebben we ook gesproken over het aansluiten van VO-leerlingen bij het MLO en diverse ideeën met elkaar uitgewisseld. Denk hierbij aan het verzorgen van rondleidingen voor leerlingen en docenten om zo een goed beeld te krijgen van het MLO.

Na het gesprek en de presentatie gaan we gezamenlijk het laboratorium in, een leuke en unieke ervaring.

Misschien ook interessant...

Back To Top