Skip to content

nieuws

Terugblik mbo-opleidingenmarkt 11 en 12 oktober 2023

In een fraaie entourage van de Hooglandse kerk werd op 11 en 12 oktober 2023 al weer de dertiende editie van onze bruisende mbo-opleidingenmarkt gehouden. Vanuit de stands van: Mbo-scholen,  bedrijven, instellingen/brancheorganisaties, Defensie, Politie, bedrijven, instellingen/brancheorganisaties en Leerwerkloket werden leerlingen/ouders goed geïnformeerd over het mbo, de mbo-opleidingen, de branches en de kansen op de arbeidsmarkt. Wij mochten ruim 5000 bezoekers verwelkomen. Ook wethouder Fleur Spijker (wethouder Economie, Kennis, Sport en Gezondheid van de gemeente Leiden) was een van de bezoekers. Haar reactie: “Wat een mooie opleidingenmarkt!”

 

Wij kunnen inmiddels rekenen op een gevarieerd netwerk van bedrijven, instellingen en brancheorganisaties*, waarmee wij in de ruimtes van de domeinen een realistisch beeld neerzetten van de arbeidsmarkt. Nieuw in 2023 was de stand van de gemeente Leiden en de stand van de Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn. Naast dit realistische beeld dat werd neergezet konden leerlingen met hun ouders bij de stand van het Leerwerkloket hun opleidingskeuze spiegelen aan kansen op werk.

Onze dank gaat uit naar A+O Metalektro, OOM, Wij Techniek, Holland Rijnland en Ondernemersfonds Leiden. Al jaren steunen zij financieel de mbo-opleidingenmarkt, waardoor wij de arbeidsmarkt aan de mbo-opleidingenmarkt hebben kunnen verbinden.

*Bouwmensen / Bouwtechniek (Samenwerkingsverband), Schulte Lastrade, IW Zuid-Holland, B.V. Vink installatiegroep, Royal van Lent Shipyard, Bellboy lifttechniek, Kasteel Metaal, Nobels, Motorhuis (elektrisch rijden), Kasgroeit, Vianen Flowers, Wereld van de Binnenvaart, Provalliance Group, Ziekenhuisbranche, gezamenlijke presentatie van de branches Verzorging en thuiszorg (VVT) onderverdeeld in de subbranches verpleging en verzorging (VV) en thuiszorg (TZ).en Gehandicaptenzorg (GHZ), gecoördineerd door ZWConnect, Kinderopvang ’t Kasteel Leiden, Kruitvat, Gemeente Leiden, PI Alphen aan den Rijn, Leerwerkloket.

Misschien ook interessant...

Back To Top