Skip to content

nieuws

FEESTELIJK MOMENT TIENDE EDITIE MBO-OPLEIDINGENMARKT 2019

De tiende editie! Terwijl de mbo-opleidingenmarkt op 10 oktober in volle gang was werd te midden van de vele bezoekers feestelijk ‘ingebroken’.

Diverse gastsprekers Wils van Leijden (voorzitter Ons Platform), Liesbeth Spies (Burgemeester Alphen aan de Rijn en lid van bestuur Economic Board Zuid-Holland), Aart van Bochove (voorzitter Ondernemersfonds Leiden) en Bernard Elsman (lid werkgroep mbo-opleidingenmarkt) wisten vanuit hun achtergrond/rol de mbo-opleidingenmarkt goed te kaderen.

   

De mbo-opleidingenmarkt wordt georganiseerd door de samenwerkende scholen in Ons Platform. De scholen bevinden zich in het gebied Holland Rijnland. De mbo-instellingen; ROC Mondriaan, Wellantcollege, de Leidse Instrumentmakers School (De LiS), het Hout- en Meubileringscollege (HMC), het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR), het ROC Nova College, STC Group en mboRijnland zorgen er met elkaar voor dat vmbo-leerlingen én hun ouders goed geïnformeerd worden over de mogelijke opleidingen. Ook Defensie is nu al voor het derde jaar op rij van de partij.

De mbo-opleidingenmarkt is altijd een echte opleidingenmarkt geweest, maar het roer is omgegooid. Het onderwijs is zich er steeds meer van bewust dat goed zicht op de arbeidsmarkt in het keuzeproces van de leerling niet mag ontbreken. Dus niet meer alleen de informatie over mbo-opleidingen, maar nu ook zicht op de veranderende arbeidsmarkt en het loopbaanperspectief i.r.t. opleidingskeuze. Zo worden in de ruimtes van de domeinen door bedrijven, instellingen en brancheorganisaties realistische doorkijkjes op de arbeidsmarkt gegeven.

De mbo-opleidingenmarkt is en begrip voor de regio Holland Rijnland. Op naar de volgende editie!

   

 

 

 

 

 

 

 

Misschien ook interessant...

Back To Top