Ga naar hoofdinhoud

nieuws

Terugblik mbo-opleidingenmarkt 12 en 13 oktober 2022

In een fraaie entourage van de Hooglandse kerk werd op 12 en 13 oktober 2022 al weer de twaalfde editie van onze bruisende mbo-opleidingenmarkt gehouden. Vanuit de stands van: Mbo-scholen,  bedrijven, instellingen/brancheorganisaties, Defensie, Politie, bedrijven, instellingen/brancheorganisaties en Leerwerkloket werden leerlingen/ouders goed geïnformeerd over het mbo, de mbo-opleidingen, de branches en de kansen op de arbeidsmarkt. Wij mochten bijna 5000 bezoekers verwelkomen.

Wij kunnen inmiddels rekenen op een gevarieerd netwerk van bedrijven, instellingen en brancheorganisaties*, waarmee wij in de ruimtes van de domeinen een realistisch beeld neerzetten van de arbeidsmarkt. Dit beeld werd ook nog eens versterkt vanuit de stand van het Leerwerkloket. Daar konden leerlingen met hun ouders hun opleidingskeuze spiegelen aan kansen op werk.

Onze dank gaat uit naar A+O Metalektro, OOM, Wij Techniek, Holland Rijnland en Ondernemersfonds Leiden. Al jaren steunen zij financieel de mbo-opleidingenmarkt, waardoor wij de arbeidsmarkt aan de mbo-opleidingenmarkt hebben kunnen verbinden.

 

*Bouwmensen / Bouwtechniek (Samenwerkingsverband), Schulte Lastrade, IW Zuid-Holland, B.V. Vink installatiegroep, Royal van Lent Shipyard, Bellboy lifttechniek, Kasteel Metaal, Nobels, Motorhuis (elektrisch rijden), Kasgroeit, Vianen Flowers, Wereld van de Binnenvaart, Provalliance Group, Ziekenhuisbranche, gezamenlijke presentatie van de branches Verzorging en thuiszorg (VVT) onderverdeeld in de subbranches verpleging en verzorging (VV) en thuiszorg (TZ).en Gehandicaptenzorg (GHZ), gecoördineerd door ZWConnect, Kinderopvang ’t Kasteel Leiden, Kruitvat, H&M, Leerwerkloket.

Misschien ook interessant...

Back To Top